HaagseBibliotheken

HaagseBibliotheken

De
Opdracht

Klant

Bibliotheek Den Haag

Jaar

2022, Den Haag

Projecttype: Interieurfotografie

Uitdaging

In Den Haag bevinden zich maar liefst 16 bibliotheken voor kinderen en volwassenen. Op de algemene website van Bibliotheek Den Haag is het volledige overzicht van alle filialen te vinden, maar alle interieurfoto's daar zijn verouderd. Bovendien ontbreken er interieurfoto’s van elke vestiging.

Lees ook mijn blog artikel: 

JE VINDT MIJ IN DE BIEB

Elena Kamphuis

Uitvoering

Gedurende 3 maanden ben ik bezig geweest met het fotograferen van alle Haagse bibliotheken van binnen en buiten. Van de opdrachtgever moest ik een vast stramien van interieurfoto's hanteren, waarbij ik de balie, de koffiehoek, de tijdschriftenhoek, kinderhoek, enzovoort moet fotograferen. Op deze manier kan de potentiële bezoeker niet alleen een inkijkje krijgen in de bibliotheek, maar ook de filialen onderling vergelijken.

Mijn tweede doel was om het unieke karakter van iedere vestiging vast te leggen. Ook zijn detailfoto's gemaakt van enkele decorstukken, meubels of bijzondere boeken die de identiteit van de vestiging weergeven.

Resultaten

Alle Haagse bibliotheken zijn gefotografeerd in dezelfde stijl en volgens een vast stramien.

Creatief Proces

Mijn grootste uitdaging lag in de planning. Alle bibliotheken hebben verschillende openingstijden. Bovendien moest er via het centrale contact worden gelegd met de vestigingsmanagers. Aangezien het project in de herfstmaanden van start ging, vormde het weer een extra uitdaging. Niet alleen het interieur werd gefotografeerd, maar ook de buitenkant van het gebouw en de entree.

Lees hier ook mijn blog post over dit project.


Mijn Inspiratie

Ik vond het bijzonder hoe de medewerkers van de bibliotheken spraken over hun eigen werkplek. Ze waren trots op hun bibliotheek en wilden mij alles laten zien. Mijn creatieve uitdaging was om zeer diverse ruimtes met verschillende belichting groottes toch op een consistente manier te fotograferen.

Heb je ook meerdere vestigingen?

Mail
mij

Elena Kamphuis Studio

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 6 290 003 14

© Powered by Totoweb.